střecha Fantošky

KLUBÍČKO LETOS SLAVÍ DVACET LET S VÁMI

nejbližší akce:

náhodné foto:

náhodná fotografie

LYŽOVÁNÍ O JARNÍCH PRÁZDNINÁCH DĚTI OD 1. TŘ.

Termín: od 21. února 2015  do 28. února 2015

22. února 2015

Ahojte mamky a tatci.

Zdravíme Vás ze Sněhulákova. Konečně nám situace dovolila, abychom Vám napsali pár informací. Hnedle, takhle po příjezdu jsme se totiž ocitli v kritické situaci. Nebylo to však kvůli výbornému guláši, který nám po dlouhé cestě přišel k duhu.  Sněhu, tady zde ve SNĚHULÁKOVĚ, kvapem ubývá a tak nás přišli požádat poslední dva skuteční sněhuláci o pomoc. Inu, nelenili jsme a všemi silami jsme se vrhli pomáhat zachraňovat poslední zbytky sněhu. Oporou nám je VELKÝ SNĚHULÁK, kterého nám zde kamarádi – sněhuláci zanechali. Po večeři, ke které jsme si dali pečené kuře s rýží, jsme se ještě vydali na první velkou noční bojovou hru.

V neděli ráno po snídani jsme se konečně vydali na svah lyžovat. Přepravu ke svahu zabezpečoval SKI-BUS, a tak jsme se ani moc neunavili chůzí a našetřené síly jsme plně využili na svahu. Před polednem jsme se pod svahem občerstvili svačinou a čajem, protože oběd jsme si trochu posunuli. Po obědě (uzené a kaše) a následném zaslouženém odpočinku, jsme pokračovali v záchraně SNĚHULÁKOVA. Budujeme nové čtvrtě tohoto – skoro zničeného – města. Před večerkou jsme si ještě zahráli jedno BINGO a uháněli spinkat, abychom nabrali co nejvíce sil na další dobrodružství.

23. února 2015

Dnes nám příroda hned ráno ukázala svou odvrácenou tvář. Pokoušela se nás vystrašit nevlídným inverzním počasím, ale my jsme si řekli, že se nedáme. Po snídani u „švédských stolů“ (kterou máme každý den), jsme vyrazili na svah zdokonalit včera nabyté návyky. Chvílemi do údolí nebylo vidět, ale vše jsme pod dohledem zvládli. Po odpoledním klidu jsme pokračovali ve stavbách nových městských části SNĚHULÁKOVA. Abychom mohli město vybudovat, musíme vždy nejprve získat suroviny potřebné k výstavbě. Dává nám to sice zabrat, ale celé městečko se začíná rozrůstat – tak uvidíme. Večer jsme si ještě stihli zahrát soutěžní hru RISKUJ. Jan Rosák sice chyběl, ale nám to ani moc nevadilo. Už před 9tou jsme všichni vyčerpaní padli do našich pelechů, abychom nabrali co nejvíce sil na zítřejší lyžování a taky na další budování našeho městečka SNĚHULÁKOV. Dobrou a pus-pus.

24. února 2015

Spěšná DEPEŠE pro mamky a taťky.

Počasí sice stále bojuje proti nám, ale my jsme stále vytrvalí. Teplota vzduchu roste a výška sněhové pokrývky ubývá. Ale náš kolektiv je již zocelen a tak vedeme s počasím nerozhodný boj – MY ALE URČITĚ ZVÍTĚZÍME. Dopoledne jsme si lehce zopákli „sjezdování“ na známém svahu a po obědě (výtečný řízek s kaší), jsme se byli pochlubit naším lyžařským uměním i na jiné, místní sjezdovce. Pak jsme se opět vrhli do budování našeho městečka SNĚHULÁKOV. No a po lahodných borůvkových knedlících jsme si zahráli „netradiční“ PIŠKVORKY a šli hajat. Zítra nás prý čeká veliká výprava za dalším dobrodružstvím. Pus-pus ani nestíháme, protože už asi spinkáme.

25. února 2015

Právě jsme překročili polovinu naší EXPEDICE SNĚHULÁKOV. Proto jsme si „naordinovali“ nelyžovací – odpočinkový den. Ale v žádném případě jsme nezaháleli. Po snídani jsme si vyrobili něco na památku (to budete teda koukat co) a pak jsme se pobavili při hrách na sněhu, kterého je tady, částečně i naším přičiněním, zatím docela dost. Po obědě nás čekala náročná dobrodružná výprava, na které jsme zdolávali přetěžké zkoušky. Za jejich splnění jsme získali další suroviny na výstavbu našeho městečka SNĚHULÁKOVA.  A protože se naše městečko docela dobře rozrůstá, mohli jsme si dovolit využít dnešního večera k návštěvě místního CASSINA ROYALL. Zde jsme mohli zhodnotit (případně prohrát) suroviny potřebné k výstavbě. Spinkat jsme šli brzy, protože se už všichni těšíme zase na zítřejší lyžování. Pus-pus a dobrou noc.

26. února 2015

„DOBRÉ RÁNO – DOBRÝ DEN - PRÁVE DNES VÁS ZO ŠPORTOVÉHO ŠTÚDIA ZDRAVÍ  - KAROĽ POLÁK“. Je to tak, dnes se u nás ve SNĚHULÁKOVĚ konaly velké lyžařské závody. Proto jsme si se snídaní pospíšili, abychom včas stihli start závodů. Na programu bylo více lyžařských disciplín, do kterých jsme vložili veškeré úsilí a umění, které jsme zde nabyli. Vyhráli jsme nakonec všichni, ale někteří z nás byli přece jen o něco málo lepší. Ale to nám ani tak nevadilo. Po dobrém obídku a zaslouženém odpočinku jsme se rozhodli, že si musíme toho místního sněhu užít co nejvíce. Hráli jsme hru zvanou „BRÄNBOLL“. Je to podobné americkému „BASEBALLU“, ale o hodně moc lepší. Po večeři přišel dokonce i „Čmaňa – Pavel Zedníček“, se kterým jsme si zahráli hru „KURŇA – CO TO JE???“. Samozřejmě, že mezitím budujeme naše nové městečko SNĚHULÁKOV. Teď už ale mažeme do sprch a do hajan, abychom byli fit na finále naší velké EXPEDICE SNĚHULÁKOV. Pus-pus-a dobrou.

27. února 2015

Den rozhodnutí je tady. Večer se ukáže, zda se naší EXPEDICI podařilo to, co jsme si v sobotu naplánovali – znovuvybudovat městečko SNĚHULÁKOV. Ale ještě předtím, jsme si byli dopoledne naposledy zalyžovat a jako správní členové EXPEDICE jsme se všichni oblékli do „stejnokroje“, který jsme si v průběhu naší mise vyrobili. Po poledním klidu jsme zabojovali o poslední suroviny vhodných k výstavbě našich městských čtvrtí. Dokonce jsme byli i v soukromé televizi „FAN“, která tady natáčela reportáže. Taky jsme si ještě stihli „postavit“ sněhuláka v klubovně, abychom se ujistili, že postupujeme k záchraně města správným směrem. Nakonec se naše dílo podařilo a to je ta nejdůležitější zpráva od nás pro Vás (kromě toho, že se na Vás už moc moc těšíme). A ta zpráva zní - MĚSTEČKO SNĚHULÁKOV JE ZACHRÁNĚNO A VYBUDOVÁNO – NAŠE EXPEDICE BYLA ÚSPĚŠNÁ.

Pus-pus a dobrou a ahóóój zítra

tráva