střecha Fantošky

KLUBÍČKO LETOS SLAVÍ DVACET LET S VÁMI

nejbližší akce:

náhodné foto:

náhodná fotografie

Tábor na kolech pro děti od 12 let

Termín: od 04. července 2015  do 11. července 2015

04. července 2015

Zápisky plukovníka:

První den před bažanty začal asi takto:

„Vojíni pózor! Byli jste vybráni, jako ti nejstatečnější a také ty, jež můžeme obětovat. Vás posíláme na misi do neznáma, projdete zařízením s názvem Hvězdná brána, které je pravděpodobně určeno k meziplanetárnímu cestovaní. K tomuto účelu Vás rozdělujeme do 5ti SG týmů (SG1-SG5). Pohov“

Hvězdná brána může být nebezpečná, proto jsem vybral postradatelného vojína, aby se pokusil aktivovat bránu. Asi to byla chyby, protože nebyl dost zkušený a bránu se mu aktivovat nepodařilo. Najednou však celé okolí brány začalo vibrovat a ozval se zvláštní zvuk – brána se aktivovala z venku. Vojíni – připravit zbraně! Najednou se z brány vynořil modrý mužíček a říkal nám:

„Brána na planetě Zemi nebyla dlouhou dobu funkční, proto už nejste členy Aliance Světů. Pokud se jimi chce stát a být bráni vážně jako vyspělá planeta musíte získat důvěru 10 planet během následujících 7 dnů.“ Úkol se zdál těžký, proto jsme se raději rozdělili na poloviny – mladší tábor (Kola I) jsme poslali za modrým mužíčkem a sami hledali adresu na jinou planetu.

Podařilo se, vojíni překvapili a nalezli funkční adresu a tak jsme také my prošli branou. Kde jsme byli svědky duelu na divokém západě, jen ti kovbojové byli nějací divní – měli na sobě skafandr a klobouky. Pak přiběhl šerif a požádal nás o pomoc při dopadení banditky Duck Elis.

05. července 2015

Zápisky plukovníka, den druhý:

Rozleželo se mi v hlavě, že na některé mise bude lepší mít méně týmů, proto:

„Vojíni pozor! Rozdělte se do týmů SG A, SG B, SG C a SG D. A vydejte se zjistit vzhled banditky Duck Elis a případně i dalších nebezpečných desperádů.“

Zde se ukázalo, že paměť vojínů není v nejlepší kondici, ale co, není v hlavě, musí být v nohách. Nakonec se vojínům podařilo seskládat podobizny většiny banditů včetně Duck Elis, za což nás místní šerif ocenil glejtem stvrzujícím, že planeta Země je hodna být členem Aliance Světů.

Protože čistota těla je důležitá, bylo vojínům povoleno vykoupat se v rybníku Řeka. V podvečer jsme zjistili adresu další planety a opět prošli branou.

Objevili jsme se na planetě plné nemocných lidí a naši vojíni se tam nakazili místními zákeřnými nemocemi – nám generalitě se naštěstí nic nestalo (máme kvalitní očkování). Proto jsme rozbily polní laboratoř, vojíni si z nalezených prostředků mohli namíchat lék na nemoc, a pokud trefili správnou nemoc, tak namíchaný lék fungoval. Nakonec všichni po urputném boji dlouho do noci zjistili všechny nemoci členů SG týmu a byli vyléčeni a mohli být posláni na ubikace.

06. července 2015

Zápisky plukovníka, den třetí: 

Dnes jsem se rozhodl být hodný a po včerejším léčení do půl dvanácté jsem povolil vojínům se prospat až do devíti hodin. Návrh svých majorů na snídani do postele pro vojíny jsem však zavrhl. I když jsme později vstali, přece jen jsme se všichni vydali prozkoumat Sokolohrady.

Odpoledne se příznaky našich nemocí se stále mírně dostavovali a tak jsme raději odešli všichni hledat latrínu. Při tom nás zastihly průjmy (Zelený, Krvavý, Nekonečný a Řídký), ale mohli jsme i chytit zácpu a zachránit se tak před průjmem. Nevím, zda to všichni stihli, a proto byla nařízena koupel v Řece. A i ti co se nekoupali, tak se alespoň namočili při doplňování zásob vody. Což bylo, dobře neboť počasí je neúprosně horké.

Naši vojíni se ale drží statečně. A proto po večeři jsem za zásluhy všechny povýšil do hodnosti Svobodníka. Snad to našim frekventantům dodalo odvahy, protože další navštívená planeta je Natura. Místní lidé jsou zvláštní, starají se spíš o kytičky a hostí nás přírodní stravou (rajčatový džus, červy – fuuuj). Ale jsme na návštěvě a tak se ze slušnosti neodmítá.

07. července 2015

Zápisky plukovníka, den čtvrtý:

Strava z planety Natura asi našim svobodníkům neudělala příliš dobře, protože hned ráno většina vojáků přestala vidět a pouze v doprovodu jednoho šťastlivce překonávali dlouhou cestu. Po cestě je čekala snídaně, překonání náročného srázu potůčku i samostatná cesta po zvuku k cíli. Kromě toho okolí bylo zamořeno nebezpečnými chodícími kytičkami (Trifidi) a tak nikdo nemohl vydat ani hlásku.

Předchozí den jsem zadal svobodníkům úkol vyslat sondu na neznámou planetu a zveřejnit pořízené záběry. A tak SG týmy 1-5 poctivě fotí sekané záběry z cizích planet. Výsledek by měl být znám už zítra, docela jsem zvědav, co za monstra žije na jiných planetách.

Odpoledne vojáky i okolí zasáhl barevný sliz, který za pomoci našich majorů vlezl na každého a svobodníci byli opět nuceni vykoupat se v Řece. Je tu horko. Strašné horko.

Po večeři naši svobodníci pomohli vytvořit Natuřanům, krásné květy a za to získali glejt, kterým byli přijati doporučeni na přijetí do aliance. Natuřané nás ještě poslali, ke svým přátelům na planetu Speedia, kde vše běží strašně rychle. A tak rychle spát.

08. července 2015

Zápisky plukovníka, den pátý:

Středeční ráno začalo deštěm, výborně aspoň našim bažantům prověříme výbavu do deště. Bohužel chvíli před odjezdem pršet přestalo :-(.

I přesto jsem naše svobodníky vyslal na cestu po planetě Speedia, kde museli co nejrychleji najít všechny tajné schránky. Místním obyvatelům tato cesta zabere cca 5 minut, nám to však mělo zabrat celý den. Ze začátku vojáci vyrazili ve velmi rychlém tempu, zbrzdil je však nenadálý déšť, což je ale neodradilo od pokračování v cestě. SG týmu D se podařilo dorazit do cíle, ostatní však překvapilo druhé kolo deště, které je donutilo vrátit se předčasně na základnu. Nevadí, zvládnou to příště, jsou přece jen v začátcích své vojenské kariéry. Zbytek odpoledne se vojáci umývali a odbahňovali.

Po večeři jsme se od místních obyvatel naučili klonovat některé části svého těla, o které pak probíhal boj. Na závěr dne jsme ještě prošli znovu bránou, tentokrát na nějakou vojenskou loď.

tráva