střecha Fantošky

KLUBÍČKO LETOS SLAVÍ DVACET LET S VÁMI

nejbližší akce:

náhodné foto:

náhodná fotografie

Černé lesy od 2. třídy

Termín: od 22. srpna 2015  do 29. srpna 2015

22. srpna 2015

Policejní zápisky z vyšetřování, den první:

Po časném ranním vstávání, ještě z našich vyhřátých domácích pelechů, jsme se vydali vstříc dobrodružství. Náš výborný pan řidič, který dovedl zavazadla poskládat do všech koutů autobusu, nás bezpečně dovezl, i přes menší obtíže s objížďkami, do našeho pátracího střediska. Po počátečních obtížích s rozeznáním svých zavazadel proběhlo úspěšné nastěhování do čtyřmístných kanceláří, kde strávíme zbytek našeho výcvikového tábora policejních důstojníků. Když už byly kanceláře přichystané k celotýdennímu používání, tak jsme byli svoláni na náš první zdejší oběd, který byl vynikající (kuře na paprice), a tak nám nezbylo nic jiného, než se na odpolední odpočinek odvalit. Mezitím jsme si zvykli na zdejší prostředí a areál, takže odpolední hry už šly jedna báseň. První odpolední hra byla testovací pro pozdější rozdělení do jednotlivých okrsků podle našich schopností a dovedností. Na třech stanovištích jsme si ověřili svoji rychlost, paměť a postřeh. Po těchto disciplínách jsme byli rozřazeni do tří policejních okrsků jednotlivých londýnských čtvrtí. První okrsek Greenwich: Lukáš Polický, Kuba Koňárek, Šimon Horčica, Adam Suchánek, Martina Padziorová, Sofia Lashchinina, Markéta Coufalová, Emily Olivares Aquilar, Martin Češek, Vanessa Jandová. Druhý okrsek Newham: Viktor Ivanciv, Ondra Strapáč, Olivek Maras, David Matyáš, Michaela Wessely, Šárka Češková, Simona Češková, Alžběta Cénková, Adriana Damborská, Denis Hromádka. Třetí okrsek Islington: Matěj Žižka, Marek Češek, Kuba Mačkin, Kuba Janoušek, Denis Hynut, Tomáš Padziora, Anna Vrbská, Aneta Vačkářová, Barbora Frišaufová, Michaela Řeřuchová, Laura Coufalová. Už v rámci nových policejních okrsků jsme si zahráli seznamovací hry, vyrobili jsme si placky se znakem našeho okrsku a vydali do blízkého lesa, kde bývalý bláznivý policejní komisař roztrhal svoje hlášení z posledního případu a my jsme ho museli sesbírat, pospojovat a slepit dohromady abychom ho byli schopní přečíst a pokračovat v jeho případu a vyřešit jeho záhadu. Před večeří nám zbyla ještě trocha času, a tak naši policejní strážníci využili zdejšího volejbalového hřiště a zahráli si vybíjenou, kvůli které byla před večeří potřeba důkladná očista rukou. Po večeři nás přišel navštívit a požádat o pomoc s objasněním případu sám Sherlock Holme, který nám zároveň vysvětlil způsob bodování, rozdal nám táborové deníky, zazpívali jsme si pár táborových písní a naprosto vyčerpáni jsme se přesunuli do našich kanceláří a uložili jsme se ke slastnému spánku s myšlenkami na další dobrodružství.

23. srpna 2015

Policejní zápisky, den druhý:

Budíček proběhl pod vedením vedoucí dne Zuzky, která poté všem strážníkům ukázala, jak se po ránu důkladně protáhnout, aby se při vykonávání služby nezranili. Samozřejmě, strážníci musí být do výkonu služby řádně upraveni, tudíž byla ranní hygiena nezbytně nutná a teiprve pak mohli jít všichni na vynikající snídani skládající se z vánočky a marmelády či oříškového krému. Když měli všichni již plné žaludky a šli se chystat na hry, tak zjistili, že na nástěnce přibylo bodování chatek, takže propuklo na jedné straně nadšení a na té druhé lehké zklamání, ale zato odhodlání se zlepšit. Na první nedělní hru jsme se přesunuli na nedalekou louku, kde se rozhodovalo, který ze tří okrsků zná nejlépe pohádky a jejich postavy. Po dopolední svačině (nektarinka) se strážníci pokusili pomoci Sherlocku Holmesovi s hledáním důkazů po vyznačeném poli v lese a samozřejmě zbyl čas na oblíbenou hru budoucích detektivů, vybíjenou. Na oběd nám naši úžasní kuchaři uvařili česnekovou polévku a maso na hrášku s těstovinami. V odpoledním klidu se vyřizovala korespondence z civilizace mimo náš výcvikový tábor, jak dopisy, tak samozřejmě i modernější způsob, emaily. Každý správný policista musí umět jak rychlé uvažování pod tlakem, tak musí mít i trpělivost a ta byla procvičena při vystřihování, vybarvování a slepování sherlockovských čepic. Mezi dalšími dovednostmi policisty nesmí samozřejmě chybět ani orientace v přírodě a chůze po vyznačené trasu, tudíž se jednotlivé okrsky vydali na cestu, kde měli postupně řešit dílčí úkoly a odpovídat na otázky a na závěr na ně čekala jejich první indicie. Naprosto hladoví a vyčerpáni se vydali na večeři, kde na ně čekal bramborový guláš, opět výborný. Po večeři proběhl nástup u ohniště, kde jednotliví strážníci dostali od svých vrchních detektivů vlastnoručně namalované placky s erbem jejich okrsku, byly uděleny body za hry, jak okrskům, tak i jednotlivcům, a jak je známo, ani policisté nejsou neúnavní, takže se strážníci vydali spát.

Vrchní detektiv, velitel okrsku Newham, Niki

24. srpna 2015

Policejní zápisky, den třetí:

Dnešní budíček i rozcvička proběhly tradičně, ovšem dnes pod vedením vedoucí dne, Lenky. Dopolední program se ale lehce lišil od normálu, protože strážníci si udělali pod vedením vrchních detektivů vlastní chlebové těsto, které poté nechali kynout v teplé kuchyni a vydali se na hru na louku, kde ze sebe navzájem strhávali fáborky přivázané na končetinách. Po této hře byl na svačinu meloun a jednotlivé okrsky se vydaly do lesa, kde měly za úkol prozkoumat městské objekty a navštívit město (radnice, tržnice, kostel…), a ze svých návštěv přinést potvrzující papíry, že tam opravdu byly. Na oběd byla hrachová polévka a vynikající bavorské vdolečky. Po odpoledním klidu jsme se přesunuli k nedalekému lesu, kde policisté prohledali londýnské ulice, a snažili se najít všechny předměty doličné, a pomocí jejich vyškrtání v osmisměrce nalezli výchozí bod pro noční hru. Na noční hru jsme odcházeli již za tmy a po projití části lesa spolu s vrchním detektivem se policisté odpojili a vyzkoušeli jít jednotlivě jen za světla svíček. Večerka dnes byla později než obvykle, tak byli policisté samozřejmě rádi.

            Vrchní detektiv, velitel okrsku Newham, Niki

25. srpna 2015

Policejní zápisky, den čtvrtý:

Kvůli noční hře a pozdější večerce byl dnes budíček posunutý o půl hodiny a rozcvička proběhla pod mým vedením. Kvůli střídavým přeháňkám jsme se přesunuli do klubovny, kde jsme vyráběli sherlockovské pohledy a doplňovali táborové deníky. Po jogurtové svačině se strážníci (poručíci, komisaři) přemístili na stodolní kvíz, kde jednotlivé týmy zápasily mezi sebou svými vědomostmi v pěti okruzích. Na oběd už nám počasí přálo, takže jsme obědvali zeleninovou polévku a sekanou s bramborovou kaší venku. V odpoledním klidu opět sprchlo, ale ani to nás neodradilo od další zkoušky správného detektiva, kde si každý vyzkoušel své dovednosti v oblasti poznávání jídel poslepu, paměti, rychlosti… Všichni už byli tak vysílení, že se málem vrhli na hrnec s hromadou špaget, které byly na večeři. Po večeři standardně následoval nástup u ohniště, kde proběhla nějaká povýšení podle osobního hodnocení policisty a poslední rozkaz od Sherlocka Holmese zněl:“Alou na kutě!“ 

            Vrchní detektiv, velitel okrsku Newham, Niki

26. srpna 2015

Policejní zápisky, den pátý:

Dnešní časný budíček proběhl pod vedením vrchního detektiva Leni, policisté se pěkně po ránu protáhli a už v „civilním“ oblečení přišli na snídani, po které dostali svačinovo-obědový balíček s jablkem, tatrankou a bagetou. Autobus přijel s menším zpožděním, ale ani to nás neodradilo od nadšeného nástupu do autobusu, kde jsme se konečně zbavili vos. Bohužel, ani autobus neodradil ty nejzarputilejší vosy (3), které jsme, jako správní vrchní detektivové, zlikvidovali bez sebemenších potíží. Už od příjezdu na parkoviště byli všichni policisté nadšení z prvního pohledu na žirafy, které jsou vidět už z parkoviště. Rozděleni na sedmičlenné týmy jsme se vydali na průzkum nového území. Hned po průchodu kolem surikat jsme zjistili, že za pár minut začíná komentovaná show s dravci, takže většina týmů viděla nezapomenutelný zážitek z nízkého průletu denních i nočních dravců nad hlavami. Poté se týmy rozdělily, takže můžu mluvit pouze za sebe. Se svou skupinkou jsme obešli celou zoo, všechna zvířata, koupili jsme zmrzliny, žvýkačky a různé jiné pochutiny, pohladili jsme si poníky, hrocha a nakonec, úplně vysíleni, jsme se usadili u prolézaček a u suvenýrů, kde jsme vyčkali na příjezd autobusu. Po příjezdu zpět do tábora byl chvíli čas na odpočinek a pak následoval pozdní oběd – kuře s rýží – a policisté se vydali uklízet a zkrášlovat své kanceláře v očekávání bodování, které ovšem nenastalo. Dnešní jediná hra spočívala v procvičování policejní abecedy, kdy jednotlivé okrsky vysílaly dvojčlenné týmy, které měly za úkol vymyslet slovo na dané první písmeno a na dané téma. Neúnavní policisté se po hře vydali pro lehkou večeři – chleba/rohlík a pomazánka – a samozřejmě, den byl ukončen večerním sezením u ohně a vyhodnocením aktivit.

                                                                       Vrchní detektiv, velitel okrsku Newham, Niki

27. srpna 2015

Policejní zápisky, den šestý:

Rozcvička byla dnes ráno opravdu unikátní, jelikož jsme fotili týmové foto se svým vrchním detektivem a samozřejmě i celotáborové foto. Po snídani jsme se jako obvykle vydali na hry do lesa, kde se policisté snažili proniknout do londýnského podsvětí a zjistit jméno naší spojky v podsvětí a v další hře jsme pro ni sbírali a zjišťovali kódy sejfů v londýnských bankách. Po tomto vyčerpávajícím vyšetřování následoval oběd (špenát, bramborové knedlíky, vajíčko) a odpolední klid. Odpočatí policisté po odpoledním klidu se vydali na vědomostní soutěž, kde se ovšem počítal i čas. Na okruhu bylo rozmístěno 20 otázek z příběhu rodiny Stapeltonů a policisté se snažili na všechny odpovědět v co nejkratším čase. Poté následovalo dohrání našeho turnaje v přehazované, nanošení dříví z lesa a zapálení ohně. Každý si opekl špekáček, chleba či rohlík na večeři, následoval nástup, rozdělování bodů, povyšování i do nejvyšší možné dosažitelné hodnosti detektiva a zasloužený spánek.

                                                                       Vrchní detektiv, velitel okrsku Newham, Niki

tráva