střecha Fantošky

KLUBÍČKO LETOS SLAVÍ DVACET LET S VÁMI

nejbližší akce:

náhodné foto:

náhodná fotografie

STANOVÝ TÁBOR PRO DĚTI

Termín: od 13. srpna 2012  do 19. srpna 2012

13. srpna 2012

Hello všem bílým městským tvářím!

Máme za sebou první den v Deadwood city. Že nevíte co to je? To je polorozbořené město, které bývalo velké a bohaté. Vybudoval ho kdysi děda kovboje Johnyho a Johny by teď městu rád vrátil jeho lesk a zašlou slávu. Pozval proto čtyři své přátele, aby mu pomohli dobudovat okolí Deadwood city. Najednou tu tedy začínají vyrůstat čtyři nová města. Jmenují se Green city (tam vládne šerif Šedivý vlk), Siudad azul (kde šéfuje šerifka Bella Star), Blood city s šerifkou Calamity Jane a město Engaro, kde je v čele šerifka Elena Fuentes se svým pomocníkem Buffalo Píďou. Tito šerifové si sebou ze svých domovin přivedli své nejlepší kovboje a kovbojky a dnes si v lese pomocí lana zabrali území. Také si vybojovali barvy svých měst. Uhodnete, kdo má jakou barvu? S lehkou znalostí angličtiny, španělštiny a přesmyček to lze snadno odhadnout. Zítra to pak také půjde na fotkách snadno odhalit pomocí šátků, které si všichni kovbojové obatikovali. Ctít barvy svého města je totiž kovbojově srdci tak blízké jako jeho kůň či kolty zavěšené proklatě nízko.

Zatím bydlí všichni kovbojové i šerifové ve srubech v Deadwood city, ale v následujících dnech si budou moci díky tvrdé dřině a správné taktice postavit třeba i hotel. Dnes se nejvíce dařilo Siduad azul, ale kdoví, co přinese zítřek…Rozhodně však přinese něco dobrého k jídlu, protože deadwoodské kuchařky vaří znamenitě. Všichni tak snad budeme mít dost sil na boj s desperáty a další kovbojské kratochvíle. Také stavba domů není nic jednoduchého a pro každou budovu je nutné splnit nějaké odborné zkoušky. Dnes jich už několik proběhlo a tak pár farem, pil a mlýnů stojí. Zítra očekáváme první výnosy a snad budou všechna města jen a jen vzkvétat.

Deadwoodský Pony expres se již pro dnešek loučí, zítra opět očekávejte dostavník plný čerstvých informací!

Dobrou noc

14. srpna 2012

Kovbojské ahoj všem!

Druhý den v Deadwood city utekl tak rychle jako voda v řece při rýžování zlata. Dopoledne se neslo ve znamení rychlých koní a umu jejich žokejů. Ač došlo na závodní trati k několika pádům, koně ani jezdci se nevzdávali a nebyla nouze o napínavou podívanou. A aby to bylo ještě napínavější, vyzkoušeli si kovbojové i sázkaření. Zatímco v Blood city platilo rčení „risk je zisk“, město Egnaro prohrálo vše. Soutěživého kovbojského ducha to naštěstí nezlomilo a všude se začal vymýšlet program zítřejšího saloonu. Na ten je nutná opravdu poctivá příprava, jelikož města musí zpívat, tančit, mluvit ve verších a také mít kníry. Podaří se kovbojům kníry do zítřka vypěstovat? Patrně ano, jsou to totiž fakt drsňáci ;)

Když si všichni dopoledne natrénovali rychlou jízdu na koních, mohli se odpoledne pustit do lovu desperátů, kteří se poschovávali po okolí. Po náročném boji byli nakonec zlosynové jako Jou Joe, Bob Drtič a neméně zákeřný Pěstič odchyceni. Jako nejúspěšnější ochránci zákona se prokázali kovbojové ze Ciudad azul.

Po vyplacení odměn se kovbojové pustili do plnění odborností a zanedlouho ve městech vyrostly nové budovy. Máme tu první šerifské kanceláře, dostavníky a pošty. Aby byly nové pošty hned náležitě ozkoušeny, poslali všichni kovbojové domů pohledy. Máte se nač těšit!

Všichni kovbojové se také zúčastnili westernového kvízu, kde se hodnotily nejen jejich znalosti, ale i rychlost. Jelikož sami kovbojové ještě nevědí jak dopadli, nebudeme to zatím prozrazovat ani vám…

V tuto chvíli je také hrstka odvážlivců na cestě noční prérií. Chtějí pro své město získat důl, a to není jen tak. Podaří se to všem? Čekejte zítra u obvyklé cesty v obvyklou dobu na obvyklé zpravodajství.

S úctou a přáním dobré noci

Deadwoodský Pony expres

 

15. srpna 2012

Nazdar desperáti!

Třetí den je pryč a dostavník přijíždí se spoustou nových zpráv. První se týká  paměti našich kovbojů. Ta se ukázala na opravdu vysoké úrovni, jelikož během dopolední hry si kovbojové zvládli zapamatovat i čtrnácticiferná čísla oznamující odměny za dopadení zločinců. Důležitá byla nejen paměť, ale i taktika a rychlost. Dále se kovbojové utkali v dojení krav. Pár vemen sice popraskalo, ale v zásadě byla úspěšnost opět vysoká. Zatímco někteří naháněli a dojili, ostatní stavěli nové domy, dopisovali pohledy a plnili odbornosti.

V pravé poledne se kovbojové vypravili na oběd a čekalo na ně překvapení v podobě bavorských vdolečků s marmeládou a tvarohem. První vdolečky zmizely takovou rychlostí, že se ze zoufalství kovbojové málem pustili do sebe. Nakonec ale byli všichni nasyceni a spokojeni.

Po dobrém obědě proběhlo koupání všech kovbojů. Někteří se urputně bránili, jiní naopak ze sprchy nechtěli. Tak jako tak si ale šerifové zjednali pořádek a všichni kovbojové jsou teď vymydlení a voňaví J

Šerifů se pak týkal i první odpolední program. Hra „Chraň svého šerifa“ slavila velký úspěch a opět potrápila mozky kovbojů při vymýšlení taktiky. Po svačině byl prostor pro nacvičování saloonů, jelikož při soumraku se jelo naostro. Pro navození správné atmosféry zakouřeného amerického baru se kovbojové nejprve vyudili u ohně při opékání buřtů, pak nahodili rtěnky, sukně, klobouky a další nezbytnosti a začalo se zpívat, tančit a hrát. Publikum se u všech scének dobře bavilo, a to bylo to hlavní J

Přijde vám, že toho dnes kovbojové dělali málo a že museli být úplně grogy? Nenechte se mýlit! Adrenalin z představení byl ještě posílen v Casinu při kostkách, kartách, ruletě atd. Kovbojové mohli sázet, vyhrávat a nakupovat si dobroty. Hojně tak činili a tak si vysloužili trochu pozdní večerku.

Zítra nás i z tohoto důvodu čeká odpočinkovější den, ale nebojte se, že by nedojel deadwoodský Pony expres s pravidelným zpravodajstvím.

Hasta la vista!

16. srpna 2012

Deadwood city zdraví Brno city a okolí!

Opět jsou tu pravidelné informace z naší osady. Kovbojové si dnes dopoledne připadali doslova jako v pohádce – všichni se totiž během hry snažili porazit draka a zachránit princeznu. Třem týmům se uspět podařilo, jeden však skončil ve vězení. Ničemu to nevadilo, Blood city má i tak peněz dostatek. Jenže jenom peníze ke stavbě budov nestačí, a tak Blood city i ostatní města musela opět plnit odbornosti.

Po obědě kovbojové vyrazili do lesů na hru s názvem „Brány“. Hra to byla hodně o náhodě a šerifové nakonec ocenili všechny. No uznejte – musíte proběhnout šesti branami, v každé zodpovědět otázku s šancí na úspěch 50:50 a když neuspějete, musíte zpátky na start. Sbírání dřeva se oproti těmhle sprintům jevilo jako vycházka při západu slunce. A proč sbírání dřeva? Inu, takový kovboj si totiž musí být schopen nejen sám obstarat dřevo na podpal, ale také si musí zvládnout uvařit. Každé město tedy obsadilo jedno ohniště, došlo si do Deadwood city pro suroviny a pustilo se do výroby bramborového guláše. Naškrábat brambory, nakrájet buřty, správně namíchat koření a celé to uhlídat na otevřeném ohni… Není pak lepší odměny, než si to vlastní jídlo sníst. A že se po kotlících jen zaprášilo! Ještě dlouho se pak kovbojové olizovali až za ušima.

Po vysilující večeři kovbojové poklidili a opět se pustili do stavby budov. A protože nejlépe se pracuje s písní na rtech, hojně se zpívalo. Zpívalo se i při ukládání kovbojů do jejich srubů a zanedlouho byl zvuk kytary nahrazen zvukem deště. Můžeme jen doufat, že zítra už pršet nebude.

Držte nám palce, městští kojoti!

Dobrou noc

Deadwoodský Pony expres    

17. srpna 2012

Hello všem!

Dnešek přinesl spoustu nových peněz, výnosů a bodů do osobního ohodnocení. O tom tu vlastně ještě nebyla řeč. Každý kovboj může za různé odbornosti získat body, které mu pomáhají ve vzestupu po kariérním žebříčku. Na začátku byli všichni pobíječi much, mohli se však přes bizonobijce a pistolníka dostat až na post levé či pravé ruky šerifa. Vyšší hodnost znamená lepší místo ve frontě na jídlo a pravá ruka šerifa nemusí jít na rozcvičku. O tento post je skutečně velký zájem :)

Dopoledne kovbojové museli deratizovat svá města, jelikož ta byla napadena hmyzími škůdci. Takový kůrovec může totiž ve srubové osadě nadělat pořádnou paseku. Všichni broučci však nakonec byli polapeni a města dále prospívají.

A co by to bylo za kovboje, kdyby se nezajímali o poezii? Poetické západy slunce nad prérií jednoho tak zasáhnou, že se dopoledne kovbojové místo stavění měst věnovali četbě a recitaci poezie. To se tak procházeli lesem, opěvovali krajinu a svůj um předávali dál. Jako největší poetové se nakonec ukázali kovbojové ze Ciudad azul.

Jenže jen poezií není kovboj živ, a proto bylo nutné se opět zaobírat tvrdou dřinou. Celé odpoledne se stavělo, budovalo a obchodovalo s nemovitostmi. Vlastně ne celé! Kovbojové se doslechli, že se v okolí objevilo stříbro a vydali se ho hledat. Bylo nutné si zabrat území, poradit se s bankou o jeho výnosnosti a pak zahájit samotnou těžbu. Ne vždy se podařilo vše vytěžit, průměrné výnosy však byly více než uspokojující.

No a když už jsme měli ten poetický den, zakončili jsme ho zpěvem. Hlasy kovbojů se rozléhaly nad Deadwood city a okolí dokud slunce nezapadlo. Pak se všichni odebrali do svých srubů.

Dobrou noc i vám, přátelé z města!

Deadwoodský Pony expres

18. srpna 2012

Poslední hello z Deadwood city!

Opravdu je to tak – poslední noc tábora a s ní i poslední dostavník deadwoodského Pony expresu. Dnešní zpravodajství proto bude velmi stručné, kovbojové vám určitě o všem rádi povykládají doma. Dopoledne se města dovybavovala posledními potřebnými věcmi, které kovbojové nakupovali na trhu u překupníků. Cílem bylo lacino koupit a draze prodat. Movití jedinci pak mohli vstoupit na černý trh, kde bylo luxusnější zboží. Nejlepší překupnice měla na začátku 500 a na konci 3600 dolarů. To už je dobré, že?

Další skryté vlohy se ukázaly při hraní hry „Kubb“ a speciálního kovbojského pólo-kroketu. Šlo o klasický kroket, který se však odehrával na koních. Ty pak bylo nutné v polovině závodu občerstvovat, jelikož teploty byly dnes opravdu vysoké. Někteří v této hře skutečně excelovali! Po obědě si kovbojové vyráběli rámečky a obrázky na památku. Zanedlouho totiž Deadwood city opustí a rozejdou se do svých domovů. Večer také kovboj Johny všem poděkoval. To by v tom byl ale čert, aby to bylo jen tak. Jednotlivá města se musela za Johnym vydat do lesa a tam luštit šifry, utíkat před indiány atd. Všichni nicméně uspěli a odměna je neminula.

Již jsou také známy celkové výsledky. První skončili Ciudad azul, následuje je Blood city, dále Egnaro a Green city. Gratulujeme vítězům a blahopřejeme poraženým. Rozhodně ale všem moc děkujeme! Zítra nás čeká balení, úklid, výlet do Litomyšle a shledání s kovbojskými maminkami a tatínky. Ačkoliv jsme si tábor užili, není tu snad nikdo, kdo by se netěšil ;) Deadwoodský Pony expres se loučí, doufá, že vám jeho informace byly přínosné a přeje dobrou noc. Zítra už ji budete moct svým kovbojům a kovbojkám popřát sami.

Deadwoodský Pony expres

tráva