střecha Fantošky

KLUBÍČKO LETOS SLAVÍ DVACET LET S VÁMI

nejbližší akce:

náhodné foto:

náhodná fotografie

TÁBOR NA KOLECH - DĚTI 11-17 LET

Termín: od 14. července 2013  do 21. července 2013

14. července 2013

Neděle

Kolem poledne se sjela skupina archeologů. Doslechli se, že jednotlivá světoznámá muzea hledají schopné týmy, na prohledávání oblastí kde stály jednotlivé divy starověkého světa.

V terénu jsme na Ranských jezírkách prověřili výzkumné schopnosti a schopnosti shánění jídla, když dojdou zásoby.

Prvním navštíveným divem bylo Mauzoleum v Halikarnasu. Bylo třeba vytvořit novou mumii. Každý tým nafasoval speciální obvazový materiál (kdo hádá, že to byl toaleťák má bludišťáka …). Svoji mumii musel dokonale zafačovat a zároveň šetřit drahým materiálem. Pak bylo třeba na hrobku pronést zapeklitými chodbami víko. Každým tým tedy dostal nafukovací lehátko a vydal se na cestu skrz keříky, houpačky a jiné nástrahy…tedy chci říct, že vzali svoje víko a pronesly ho spletí chodeb do hrobky…

Cupi

15. července 2013

Pondělí

Ráno jsme požili chutnou snídani a vyrazili jsme na výlet do Slavětína k Jelenovi. Po návratu z náročného výletu jsme poobědvali. Po obědě jsme si odpočali a nabrali síly na nadcházející úkol. Naším úkolem bylo na různých stanovištích sehnat formou hry všechny díly makety Artemidina chrámu. Poté co všechny týmy dokončily maketu chrámu jsme šli na večeři. Po večeři jsme dostali za úkol vymyslet uctění (poklonou a básní) bohyně. Také jsme si museli připravit obětní dar-květinu. Když nadešel čas na dobrodružnou cestu za vysvěcením chrámu jsme nasedli na naše věrné oře a vydali se za bohyní. Když jsme dojeli na místo kde už se nedalo pokračovat v jízdě sesedli jsme a pokračovali s našimi chrámy a dary pěšky. Po krátké cestě jsme došli na posvátné místo kde každé muzeum uctilo bohyni darem a básní. Nakonec nám za odměnu vysvětila naše chrámy a my jsme se mohli vydat na cestu zpět.

Vojta, Matěj, Martin Š.

16. července 2013

Úterý

Jako každý den jsme stávali brzo ráno, po dobré snídani jsme šli na kolo. Vyjeli jsme si do Škrdlovic ke hrochům. Bohužel jsme se nestihli vrátit a tak jsme obědvali o chvilku později. Po obědě jsme měli polední klid až do tří a hned po něm jsme se šli koupat. Ještě před večeří jsme si stihli zahrát dobrou hru, jmenovala se žralok a hned po ní se hrála ještě jedna dobrá hra, kde bylo potřeba vtáhnout útočníka do obraného kruhu, útočníci měli úkol opačný. Po výborné večeři (špagety) jsme se vydali do lesa za chatou, kde jsme stavěli Rhódský kolos. K tomu bylo nutné shánět zlato, dřevo, oheň a nakonec hlínu – z těchto surovin jsme stavěli různé díly kolosu.

Lukáš a Martin S.

 

17. července 2013

Ráno jsme, jak už je naším dobrým zvykem, vstávali za pět minut osm. Všichni jsme se s větším či menším úsilím dobelhali na snídani a pozřeli nějakou tu baštu. Poté se naše cesty rozdělily, družstvo číslo jedna se vydalo prozkoumávat sochu hrocha ve Škrdlovicích, zatímco dvojka zamířila na Sokolohrady. Tentokrát se ani jedno družstvo neztratilo, takže jsme se na oběd zase všichni sešli (víceméně ve zdraví).

Po zaslouženém odpoledním odpočinku jsme se vrhli na zatím neznámou hru, která byla však výstižně pojmenována jako Olympiáda. Běh na nakloněné rovině zpestřené kořeny a všelijakým lesním porostem, se snad líbil jen vedoucím, kteří na soutěžící pořvávali, ať si pospíší a měřili jejich časy. Samozřejmě se nejednalo „pouze“ o obyčejný běh, nýbrž i o běh pozpátku, po čtyřech, se zátěží nebo běh poslepu (a stále na tom stejném prudkém kopci).

Kdo měl ještě energii či chuť osedlat své kolo, mohl se vydat vyráchat do Řeky (moc jich nebylo). Po návratu utopenců jsme se vydali k teepee zahrát si hru „ponorky“, kdy jsme se těmito plavidly stali my sami a stříleli jsme po sobě své slepé spoluhráče, kteří představovali torpéda.

Po vydatné večeři jsme dostali chvíli času, abychom si pospíšili s našimi projekty (videoklipy) a následně jsme se odebrali k ohništi, kde již Cupi založila fatru a hrála na kytaru. Když již skutečně padla noc, odebrali jsme se do našeho oblíbeného lesa zahrát si další vražednou hru: hoď jumpa. Tato hra spočívá v tom, že jsou v kopci (opakuji: v naprosté tmě) rozmístěny svítící tyčinky, pro které jednotliví členové týmu běhají.

Pak už jsme se, naprosto vysílení, odebrali do svých postelí a modlili se, aby čas určený na spánek nikdy neskončil.

Zuzka a Nikča Ž.

18. července 2013

Ráno nás čekalo příjemné překvapení. Jako obvykle jsme očekávali budíček o půl osmé, ale jak jsme byli rádi, když byl až o půl deváté! Po snídani jsme čekali jako každý den vyjížďku na kole, ale místo toho jsme hru o ekosystémech v projektu Semiradniny zahrady.  Po obědě následoval polední klid, během kterého jsme točili videoklipy. Poté jsme se svými řediteli muzeí vyrazili na projížďku. Cestu jsme hledali podle různobarevných fáborků. Všichni jsme se v pořádku vrátili, i když některá místa… Bez komentáře.  Za splnění úkolu nám stoupl věhlas a Britskému muzeu se prestiž nevlezla do nádoby. Na večeři byli buchtičky s krémem a po kratším volnu, který jsme měli na natočení videoklipů, následovala super hra, při které jsme si rozmačkávali syrová vajíčka na hlavu. Následovala večerka a spánek. Dobrou nochrrr…

Julča a Ájinka

tráva